FAQ

Veelgestelde vragen

1WIE KUNNEN ER EEN DUIK OPLEIDING VOLGEN?
Iedereen, met een normale gezondheid, kan een duik opleiding volgen. Natuurlijk dien je wel aan de verplichte voorvereisten te voldoen die voor de betreffende duik opleiding gelden.
2WAAROM ZOU JE EEN DUIK OPLEIDING VOLGEN?
Omdat je (vrije) tijd volledig van jou is. Met het modulaire systeem heb je geen ellenlange, verplichte uren in een leslokaal door te brengen. Studeren doe je namelijk wanneer en waar je dat zelf wilt zodat je direct kan gaan deelnemen aan de praktijk ... en daarvoor volg je toch een opleiding, niet waar?
3HOE LANG DUURT EEN DUIK OPLEIDING?
Elke duik opleiding is volledig prestatie gericht. Dit betekent dat er geen minimale of maximale tijd aan verbonden is. Elk theoretisch en praktisch leerdoel is precies omschreven. De tijd die je over een duik opleiding doet is dus geheel afhankelijk van de tijd die je zelf nodig hebt om de theorie en de praktijk te volbrengen.
4ZIJN DE DIWA OPLEIDINGEN ERKEND?
De duik opleidingen werken conform de richtlijnen zoals omschreven in de nieuwste Europese en Internationale normen. Hierdoor zijn de duik opleidingen wereldwijd erkend. Tevens voldoen de opleidingen aan de laatste ISO/NEN normeringen.
5WAT KOST EEN DUIK OPLEIDING?
In vergelijking met andere recreatiesporten zijn de duik opleidingen niet duur. Voor het volgen van een basis duikopleiding ben je ongeveer net zoveel kwijt als een weekendje golfles of voor twee dagen zeilen.
6WAT HEB IK TIJDENS EEN DUIK OPLEIDING NODIG?
Niet veel. Alle theoriematerialen krijg je gelijk bij aanvang van de opleiding mee. Ook voor de praktijklessen zitten de materialen ook al meestal in de cursusprijs, dus vaak is (zwem)kleding en een handdoek al voldoende.
7WAAROM ZOU IK EEN DAN OPLEIDING VOLGEN?
DAN cursussen zijn ontwikkeld door een team van medisch specialisten en onderwijsdeskundigen. Een aantal provider cursussen zijn speciaal ontwikkeld voor duikers of lifeguards, terwijl andere, zoals de BLS en de First Aid cursus zich richten op een groter publiek. DAN cursussen zijn gespecialiseerde eerste hulpcursussen; de vaardigheden en technieken zijn niet alleen maar een klein onderdeel van een andere cursus. De cursisten krijgen genoeg theorie en oefentijd om ervoor te zorgen dat ze de cursus afronden nadat ze zelfvertrouwen hebben gekregen om in geval van nood snel en efficiënt op te treden.
8ZIJN DE DAN OPLEIDINGEN OOK GESCHIKT VOOR NIET DUIKERS?
Ja, ook voor niet duikers zijn er niet duik gerelateerde opleidingen beschikbaar. Dit zijn de opleidingen: Basic Life Support (BLS), Automated External Defibrillation (AED), Paediatric Basic Life Support, First Aid, Hazardous Marine Life Injuries (HMLI), Fire Safety Officer, BHV en Oxygen First Aid for Aquatic Emergencies.
9ZIJN DE DAN OPLEIDINGEN ERKEND?
Alle DAN opleidingen zijn conform de laatste ERC / ILCOR richtlijn en conform de richtlijnen zoals omschreven in de nieuwste Europese en Internationale normen. Hierdoor zijn de DAN opleidingen wereldwijd erkend.
10WAT KOST EEN DAN OPLEIDING?
De kosten voor een DAN opleiding zijn afhankelijk van een aantal factoren. Hierdoor is er geen direct antwoord te geven op deze vraag. Neem contact op voor nadere informatie.
11WAT HEB IK TIJDENS EEN DAN OPLEIDING NODIG?
Niet veel. Alle theoriematerialen krijg je gelijk bij aanvang van de opleiding mee. Ook voor de praktijklessen zitten de materialen meestal in de cursusprijs, dus vaak is een pen en papier al voldoende.